Thursday, April 21, 2011

balik semula ke asal

salam,


Rasa-rasa nya dah cukup le tu menaip dalam bahasa inggeris sebab gian sudah habis lepas dah soo balik semula menulis dalam bahasa melayu....nak cakap bahasa malaysia kan tak reti lah pulak tuan blog ni sebab kalau 1 malaysia kan maknanya kena reti semua bahasa2 yang ada jenuh pulak nak menulis dalam macam macam bahasa selain bahasa melayu....manale reti nak menulis dalam bahasa tamil...cina....dan macam-macam lagi ye tak kalau nak ditranslate ke bahasa lain tu pandai-pandai ler cik google men'translate bahasa ni....so balik asal bahasa melayu macam tuannya....so adiusss untuk pagi khamis yang dingin ini...

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...