Wednesday, June 27, 2012

Pictureful….& wordless wednesday


images (14)

Assalamualaikum………

Salam setenang air di tasik……hubungan manusia dengan alam begitulah tenangnya hubungan manusia dengan Maha penciptaNYA…setenang air di tasik………..
1340521085085 - Copy - Copy
Kocakan anak ikan talapia dalam sangkar………..

1340521091133
1340521099572 - Copy (2)
Pemandangan di tasik bekas lombong yang dijadikan sangkar ikan talapia, tempat memancing ikan dan kem bina semangat…………kalau sesiapa yang rasa tak bersemangat leh ler ke sini ye.. …..…..
1340521104902 - Copy (2)1340521109742 - Copy

1340521114239 - Copy

1340521118926 - Copy - Copy1340521128937 - Copy1340521135684 - Copy1340521138902 - Copy
So that’s all folk …..enjoy the pictures yang tak seberapa ini….sekadar nak mengisi ruang dan meng’update blog yang lama tak di selenggarakan……
BYE….

Tuesday, June 19, 2012

the day a girl becomes a lady…

bismillah (13)

Assalamualaikum…

Semalam hari seorang kanak-kanak perempuan becomes a lady, my eldest daughter ..akak…makna nya da ado anak dara kat rumah tu yang dah baligh….

Semoga  akak menjadi anak yang soleh dan bertanggungjawab pada masa ini dan selama nya…….AMIN..

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...