Tuesday, February 25, 2014

Selasa yang panas dan terapi stress……

 

Assalamulaikum……

Seperti hari-hari yang lepas…panas berdebu dan bahang hingga ke malam….agak2nya bila lah hujan akan turun membasahi bumi…kesian kat rumput2 dan pokok yang kering ….panas kekuningan semuanya dan apalagi…busy le….jabatan bomba 1 malaya ni melayan panggilan kebakaran semak samun dsbnya…….

….gambar yang lari dari topik hari ini…….

 

2014-02-15 22.15.38

…tetiba lak gambar ni yang interframe…..kucing jantan sedang menyombong dengan tuannya….panggil2 …..tak layan dan memperkenalkan debabnya…maklumlah baru balik berjalan dari pagi sampai ke senja baru balik….

debab

..macamlah penat sangat keluar pergi koja…..itulah…kucing merupakan terapi bagi menghilangkan stress mahupun masalah yang dihadapi di opis….usap jer bulunya dan bercakap dengannya hilang segalanya ….itu untuk sesiapa yang menghargai binatang yg merupakan makhluk ciptaan Allah SWT….setiap ciptaanNYA ada fungsinya….bukan untuk disiksa ataupun dianiayai….

…..tu jer ler update untuk hari ini sekadar…..meluahkan rasa….Smile

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...