Tuesday, September 9, 2014

In the blink of the eye…

 

Assalamualaikum WBT….

How the time fly….sesungguhnya masa yang cepat meninggalkan kita atau kita yang tak terkejar masa yang pergi dengan begitu pantas tanpa disedari….

sedar tak sedar sudah besar anak-anak yang dulu masih menyusu dan memerlukan kita setiap masa….tapi kini dah pandai pergi berjalan tanpa kita disisi mereka….huhuhu

yang abangnya mengambil exam UPSR hari ini….yang adik dua orang pulak ada lawatan sampai ke KL…..mengikut rombongan sekolah….ke…

.

.

image

….dan sampai ke Putrajaya…yang emaknya pulak melanggu dok kat dalam opis memikirkan mereka!!!! Itulah kan orang kata masa bersama mereka adalah something precious that sepatutnya dihargai dan tak boleh disubsitute dengan apa jua di dunia ini….antara kerja dan keluarga sesungguhnya I obted Family 1ST on the list…..

work??? till you drop dead it’s a never ending story…but family they’ll be at your side …..till the end

…sekadar luahan rasa di pagi hari Selasa yang tak selesa….

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...