Saturday, April 30, 2011

Cucumber @ Timun Khasiat Dan Penggunaanya

Salam Sabtu,


Dapat 3 biji timun semalam agak-agak apa nak buat dengannya...nak masak acar  penghuni rumah ni semuanya tak minat so men"google" ini adalah antara khasiat dan penggunaan yang boleh di amalkan, terpaksa c&p jer sebab tak larat nak edit...ini hanya tuk bacaan sendiri, nanti tak payah asyik2 mencari lagi dengan uncle google....bila diperlukan just baca apa yang ada...



Given below is the amount of nutrients in 100 gm of raw, unpeeled cucumber
  •  Carbohydrates - 3.63 gm
  • Sugars - 1.67 gm
  • Dietary Fiber - 0.5 gm  
  • Fat - 0.11 gm
  • Protein - 0.65 gm
  • Thiamin (Vitamin B1) - 0.027 mg  
  • Riboflavin (Vitamin B2) - 0.033 mg  
  • Niacin (Vitamin B3) - 0.098 mg  
  • Pantothenic Acid (Vitamin B5) - 0.259 mg  
  • Vitamin B6 - 0.040 mg  
  • Folate (Vitamin B9) - 7 μg
  • Vitamin C - 2.8 mg  
  • Calcium - 16 mg  
  • Iron - 0.28 mg  
  • Magnesium - 13 mg  
  • Phosphorus - 24 mg  
  • Potassium - 147 mg  
  • Zinc 0.20 mg 
Untuk kecantikan kulit:-


Cucumber is a rich source of silica. Silica is a mineral which holds the connective tissues in skin and also helps it in strengthening. Silica has numerous benefits for skin and health as well. Hence, it is used in several skin care products. Rather buying these skin care products for face from some store, you can use cucumber to make face masks at home. It is very simple and easy to prepare cucumber face masks in the way you want it and at anytime you wish to. Hence look at the below discussed recipes to make homemade cucumber facial masks in a few minutes.
How to Prepare Cucumber Face Mask?
There are several other cucumber benefits in a face mask, as it can be obtained easily and is the best herbal face mask ingredient. Below lines help you out in making cucumber face mask.
Recipe – 1:
Things You Will Need:
Oats – ½ Cup
Honey – 2 tablespoons
Sliced cucumber – 1
Milk/Yogurt – 5 tablespoons
Procedure:
Take cucumber slices in a blender and blend them to make a thick paste. Later, add honey and yogurt to it and mix it well. After blending these properly, add oats to it and blend them also. Take a large bowl and pour the mixture into it and freeze it for a few minutes. Cleanse your face thoroughly and then apply this face mask. Gently spread the mixture on the face. Add milk instead of yogurt, if your skin is dry.
Recipe – 2:
Things You Will Need:
Egg white – 1
Lemon Juice – ½ tablespoon
Cucumber – 1
Procedure: 
Peel off the cucumber and make thin slices. Take these pieces into blender and blend them to make a smooth paste. Now strain the paste and separate the liquid from residue. Take a bowl and pour liquid into it and later add lemon juice to it, mix it properly. Take an egg white and beat it properly. Add beaten egg white to the mixture and mix it well. Gently apply it over the face and let it stay for 15 – 25 minutes. Later rinse it with clean water.
Recipe – 3:
Things You Will Need:
Mint leaves – 3
Egg white – 1
Cucumber – 1
Yogurt – ½ cup
Procedure:
Cut cucumber into slices and puree it in blender until you get thick paste, take into a clean bowl. Now blend mint leaves in the blender. You can blend mint leaves together with cucumber or separately. Later, add a beaten egg white and yogurt to the mixture. Apply this paste onto the face evenly and leave it for 20 minutes. Later, wash your face and dry it properly.
Benefits of Cucumber Face Mask:
  • Cucumber is known to have cooling effect. When it is applied on the face for more than 5 minutes, it absorbs all the sebum or oil that is deposited in the pores of the skin.
  • Cucumber facial mask helps in loosening the blackheads that are present on some facial areas. Scrub gently to remove blackheads.
  • As cucumber consists of silica naturally, it is a rich source of healthy skin and nutrients for the skin. This helps in skin replenishing and makes you look younger.
  • Silica has the capability to hold skin’s connective tissues tightly and hence cucumber facial masks are very beneficial in anti-aging skin care products and anti-wrinkle skin care products.
  • Dark circles, dark spots, puffs under eyes can be reduced and the overall skin texture can be enhanced by making it tighter.
With the help of the above recipes and benefits of cucumber face mask, one can easily obtain lovely, nourished and clean skin in about 20 minutes. This can be followed every day and your skin will definitely glow, thus keep the skin fresh and healthy!
If you want a happy skin, then cucumber is the answer. As cucumber and the skin share the same level of hydrogen, it becomes easier for cucumber to mask all the problem areas. It helps in soothing and softening your skin which can get you relaxed in no time.
With so many useful ingredients in cucumber it can help you in treating so many skin problems. It has become part of daily beauty product into face packs, facials, juice and many other things which can affect your skin.
Due to its cooling effect it can be termed as a magic wand for all your skin problems. The cleaning and cleansing property helps your skin tremendously making it soft and supple.
The regular intake of cucumber juice is very useful both internally and externally.
To have a healthy glowing and smooth skin use this recipe
Blend 4 - 5 leafs of fresh mint.
Peel and deseed the cucumber.
Add mint leaves to the cucumber to make a puree.
Beat egg white and keep it separate, then add this egg white to the cucumber mixture.
Apply this evenly on your face for 20 minutes and then rinse it with water and pat it dry.
Lain-lain maklumat boleh ke link iniini dan ini.
So rasanya itu jer untuk hari ini...
BYE....

Friday, April 29, 2011

sambal belacan mangga muda limau kasturi

Salam,


Panasnya harinya ini.....nak masak pedas-pedas pun tak lalu....akhirnya sop tulang gak menunya dan bertemankan dengan sambal belacan mangga muda....resepinya cili api secukup pedas yang dikehendaki, cili hijau 2 biji, belacan sebesar duit 50 sen dibakar terlebih dahulu, mangga muda dicincang dan separuh di tumbuk bersama cili api dengan belacan dan akhir sekali perahkan 2 biji limau kasturi baru ada ummmp...rasa orang lain tak tahu ler.....


sambal belacan mangga muda limau kasturi
 dan ini pula sop tulang lembu versi sendiri...gambar a bit blurrr maklumle ambik guna hp je...antara bahannya tulang lembu ikut ramai yang makan, sop bunjut tulang, rempah sop serbuk, bawang merah, bawang putih dan halia dihiris, daun bawang, rempah lima sekawan (bunga lawang, kayu manis, pelaga & biji cengkih) dan daun ketumbar...bukan daun sop sebab daun ketumbar baunya lebih harum dan sedikit sebanyak boleh menghilangkan bau pada daging kalau masih ada lagi, kentang dan karot jika suka.....last garam dan serbuk perasa ikut selera memasing......caranya rebus tulang hingga dagingnya lembut, tumis bahan hirisan di kuali berasingan bersama dengan sup bunjut tadi hingga naik bau dan terus masukkan ke dalam rebusan tulang tadi masukkan juga potongan kentang dan karot dan masak sehingga kentang dan karot empok..... lepas boleh ler dimakan panas-panas bersama sambal belacan tadi dan ulamannya kalau suka salad ataupun jering muda....inikan masa musim jering berbuah.....apalagi....


sop tulang lembu versi simple

so tu jer n3 tertunda semalam yang dipostkan hari ini sebab petang semalam cuaca tak menqizinkan dengan hujan lebat dan petir berdentam dentum.....serik...sebab kan tak pasal-pasal ada yang shot fius; tak pc atau monitor yang baru beli......nangis tak berlagu kalu tu terjadi...

bye till then......






Tuesday, April 26, 2011

TKRS Camping

Salam,

Hari ini masuk hari ke tiga my first daughter gone for her TKRS Camping kali ini di Lenggeng N.S this time round for straight 6 days till saturday....hope that she will be able to stand the activities there and will gain experiences socializing and be an independent daughter. May ALLAH SWT look after her well being..AMIN..


As for dinner had siput masak lemak cili api....my late mum recipe.....siput sedut, cili api ikut selara tahap kepedasan yang diingini, sebesar ibu jari kunyit hidup ditumbuk bersama cili api, santan secukup menutupi siput sedut, asam keping, sebatang serai, 4-5 biji belimbing buluh yang kesemuanya di masak diatas api sederhana dan mendidih dan dikacau selalu supaya tidak pecah minyak....last masukkan garam dan serbuk perasa secukup rasa.....walla siap untuk dimakan....sorri no picture today.....bye now....



Saturday, April 23, 2011

Tertunai hajat di hati.....

Salam di pagi sabtu,


Akhirnya tercapai juga impian .... bunyi macam gah sangat tengok2 la kek lapis masam manis kukus...orang lain dah berkurun buat ye tak.....memang pernah buat tapi tak sesedap kek yang baru ini....maklumlah tukang buat dan tukang makan diri sendiri dan anak2 so.....nak makan sangat buat ler sendiri yer tak; nak membeli memang sah-sah susah nak mencari.....nak meng'order' online ambil masa juga nak tunggu 2 - 3 hari....so last resort DIY aje ler.... so inilah hasil buatan tangan sendiri...yang siap dipotong untuk makan.....












untuk dapatkan resepinya boleh ke bro rozzan...macam-macam resepi kek lapis dll, thanx for the resepi bro....dan abis pun dimakan dan diagihkan kepada saudara mara dekat dengan rumah....

so that's all for today sebab nak gi masak sop tulang ....till then bye adiusss



Thursday, April 21, 2011

balik semula ke asal

salam,


Rasa-rasa nya dah cukup le tu menaip dalam bahasa inggeris sebab gian sudah habis lepas dah soo balik semula menulis dalam bahasa melayu....nak cakap bahasa malaysia kan tak reti lah pulak tuan blog ni sebab kalau 1 malaysia kan maknanya kena reti semua bahasa2 yang ada jenuh pulak nak menulis dalam macam macam bahasa selain bahasa melayu....manale reti nak menulis dalam bahasa tamil...cina....dan macam-macam lagi ye tak kalau nak ditranslate ke bahasa lain tu pandai-pandai ler cik google men'translate bahasa ni....so balik asal bahasa melayu macam tuannya....so adiusss untuk pagi khamis yang dingin ini...

Sunday, April 17, 2011

RECYCLE... REUSE.... REDUCE...sunday ramblings

Salam....its sunday again...


Well sure everyone has a wonderful breakfast today...as for me kedai mari breakfast of nasi lemak/ roti canai/ lontong (all for the family of six)....since the whole family mine spending the night at MIL's house...


So for for the topics above
here some picture that will tell the story..



Here it is, my limau purut...see that new branches of young bigger leaves than others...so what the bottle doing next to do it???...well i'm not an agent of 100 plus but ...... REUSE the empty bottle to water my plant...instead of watering my plant twice daily..i'll just fill the bottle with water and even add some liquid fertiliazer to nourish the plant and put it upside down a bit slanting and water will flow bit by bit through a tiny hole poke in the lid of the bottle....so give it peep at least once every 2 days to refill the bottle...
tadaa...i've a helper to water the plant with...like the pic below
.
.
.
.
.




another usage of an empty bottle is
 refill your dish liquid detergent bought in a packet rather than buying another bottle to purposely to fill the detergent with might as well use the bottle...technique use same as the above...see picture below it....
.
.
.
.

(just  ignore the background)
.
.
.
.
.

;
;
;
;
;
;
;
simply use your kitchen scissor to poke hole small enough to let the liquid out...as for me it somehow save me RM 1.00 from buying dish liquid in its original bottle that cost me RM4.00 +++ compare than in a packet less a dollar for it...and one more thing remember to take off the label from the bottle as not to let kids to mistaken it for a real drinking water and put where it belong to next to dish washing sink.....

well its not that brilliant idea but somehow i can recycle the use of empty bottle from being sold or even been thrown away... reuse it..well each and everyone of us has responsibility in taking some baby steps in preventing the global warming from getting worse....its for the future generation to breathe fresh air ALLAH SWT provide us.

That's for my sunday ramblings on REUSE RECYCLE REDUCE..

BYEEEE  


Friday, April 15, 2011

KITCHEN WEIGHING SCALE FOR SALE

Salam Friday morning,


Kitchen Weighing Scale - Digital







Kitchen Weighing Scale - Digital for sale here.... the price RM 39.90 only exclusive of postage... anyone interested !!!! There's only 1 in stock for the time being.....

email me at anidan253@gmail.com



Friday, April 8, 2011

Friday Ramblings

Salam di pagi Jumaat,


Another week going by..syukur alhamdullilah I'm still here to jot down whatever that crosses my mind...as for today a picture to share..........



Well...its only the juicy succulent rambutans that ripen way out of its season that usually somewhere in mid july....there's more pictures to share but having some difficulties in downloading the pics ....i'll continue the post till then.... byeeee





Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...