Thursday, May 26, 2011

Rainy thursday morning

Salam di pagi khamis,


Tak banyak hendak dicoretkan except that hari ini merupakan 2 hari akhir sebelum cuti pertengahan sekolah bermula...sekarang ni memasing sibuk dengan periksa...hope they do their best...in the exam. Suruh baca buku mak ooiii punya ler susah....teringat masa kita dulu2 pun lebih kurang sama atau tak.??? Entahler zaman dah jauh berbeza dari dulu hingga sekarang...lebih-lebih lagi sekarang banyak tarikan lain seperti tv, internet yang lebih menarik perhatian bebudak ni....time dulu tu semua mana ada....adapun tv black n white jer....
rasanya masa nak tukar background template...nak update pepanjangpun rasa malas lak....gambar pun tak de nak diuploadkan...


Bye......

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...