Saturday, April 23, 2011

Tertunai hajat di hati.....

Salam di pagi sabtu,


Akhirnya tercapai juga impian .... bunyi macam gah sangat tengok2 la kek lapis masam manis kukus...orang lain dah berkurun buat ye tak.....memang pernah buat tapi tak sesedap kek yang baru ini....maklumlah tukang buat dan tukang makan diri sendiri dan anak2 so.....nak makan sangat buat ler sendiri yer tak; nak membeli memang sah-sah susah nak mencari.....nak meng'order' online ambil masa juga nak tunggu 2 - 3 hari....so last resort DIY aje ler.... so inilah hasil buatan tangan sendiri...yang siap dipotong untuk makan.....












untuk dapatkan resepinya boleh ke bro rozzan...macam-macam resepi kek lapis dll, thanx for the resepi bro....dan abis pun dimakan dan diagihkan kepada saudara mara dekat dengan rumah....

so that's all for today sebab nak gi masak sop tulang ....till then bye adiusss



Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...