Tuesday, August 2, 2011

kenangan bersama arwah abah…..

Salam,

Cepat sungguh masa berlalu….kini hampir 25 (4 August 1986) tahun arwah abah meninggalkan kami sekeluarga….pusaranya nun jauh di KOta Singa tapi ingatan dan doa tetap dikirimkan….

scan0005

Tulisan arwah abah yang tertera dibelakang sekeping gambar kelas yang diambil seperti tarikh dan tempat yang dinyatakan….

Pri 3c 

……dan inilah gambar yang dimaksudkan….terlebih emo lak ok lah masuk bab makan tuk berbuka iftar tadi sekadar kuey teow goreng dan daging masak kicap ….masakan ala kadar sahaja…..

well that’s for today……till then…:-)))

2nd day of Ramadhan….2011

Salam Ramadhan,

Syukur ke Illahi kerana keizinanNYA dapatku bertemu di Ramdhan ini….dan dapat kembali menulis di blog yang dah agak-agak penuh dengan sawang sebab lama tak mengemas khazanah di dalamnya…semenjak kembali ke alam kerjaya kononnya yang penuh gan program yang habisnya hingga larut malam….tak mengizinkan mengupdate blog yang duk diam-diam menanti….bukan apa saja-saja membusykan diri atau entah tak tau den nak cakap…..

Memandangkan ambik 2 hari coti di awal ramadhan dapatlah melepaskan lelah, lagi-lagi baru balik dari kembara di PPA sempena kursus bina insan dan pemantapan akidah..last weekend…kini baru dpt meluangkan masa bersama family dan agak-agak berangan2 nak masak…..entah jadi entah idak….tunggu dan lihat saja…..kain langsir dok nunggu nak dijahit………..aiiiiii

bye…akan disambung kemudian

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...