Friday, January 16, 2015

Update di petang Jumaat…


assalamualaikum….
Another week of Januari gone by…coretan untuk hari ini adalah untuk menayangkan rupa kad Maybank yang baru ditukar…setelah yang lama tidak dapat diproses untuk sekian kali di mana2 ATM ….last resort terpaksalah ditukar yang baru….sib baik ler mendapat durian semalam …..charge RM 12.00 akan didebitkan dr akaun…
kad yang amaun asyik ler grafnya turun naik tak berenti2…namapun kad debit… kad yang baru….untuk bershopping sakan…kan bagus duit leh beranak-pinak dalam tuuu…….siap dengan TREATS untuk kumpul points bila menggunakan kad masa berbelanja itu pun kalau Maybank2u aktif bagi yang tidak tu…???? beringat-ingat le masa berbelanja…bila time hujung bulan memasing layu jerr..


2014-12-21 13.10.01

gambar dah basi….My Gasing di Klang Parade 2nd week of December yang lalu…pic taken by my kid from the 3rd floor of the mall……that it for today till then…have a nice weekend ahead…

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...