Wednesday, January 8, 2014

1st Wednesday of 2014….

 

Assalamualaikum…

Salam di hari Rabu

di tahun baru…..

tiada berita terbaharu….

sekadar gambar-gambar dari tahun dahulu….

bunyi macam pantun lak…

….(pantun sepontan rekaan on-the-dot..kalau ada pakar bahasa tentu fail dapat F rasanya untuk BMEye rolling smile

 

Embarrassed smileharap-harap semua yang diazamkan tahun lepas dapat dicapai…..dan dipenuhi mana yang tak itu …diteruskan untuk tahun ini….apa nak diceritakan  ye…apa yang penting perbanyakkan muhasabahkan diri untuk mendekatkan diri dengan penciptaNYA….

so layan aja lah gambar2 dari tahun lepas…

2013-12-19 11.46.52

 

2013-12-19 11.47.02

limau lagi…..sebakul kecil buah yang dah dipetik dan disebelahnya pulak sebaldi kecil tong cat ….apa taknya dah tuan tanah kerja part timenya metik buah tu !!!! agak2nya lah berapa berat buah tu ……

Kot-kot ada yang boring tu….you are excused In love from reading further…

Namapun blog suka hati kita ler nak update apa jua yang kita rasa ….Lagi satu blog sendiri so suka hati lah nak tulis apa saja……yang penting tak mengata atau menggosip orang lain……Sarcastic smile

2013-12-05 10.39.44

gambar ni lak dalam tasik bekas lombong katanya yang airnya sungguh sejuk…brrr……aktiviti yang boleh dilakukan adalah berkayak, memancing dan jua yang berkaitan dengan air….

2013-12-05 09.34.46

So jangan terkejut lak tetiba je keluar gambar ni…..masa program kem sukarelawan di Danau Lambaian Chinchin..kekononnya nak bermain lumpur….2 - 3 hari hujan turun dengan lebat…so lumpur da jadi paya…tapi bau lumpur tu tetap ado…

2013-12-05 09.38.49

Memasing sibuk meraduk air dalam water game membaling telur antara 2 groups…. 

1386208042768

Ni pulak laluan semasa night walk pada malam sebelumnya….peserta berjalan dalam gelap hanya berpandukan tali rafia yang diikat kat pokok2 sepanjang jalan…sesapa yang nak menghilangkan tension dari apa jua masalah dan nak keluar dari jungle of stones tu bolehlah join the programme…..di KLD, Jasin…..macam nak promote tempat tu jer….

Want to know the location …

KLD Jasin

 

Rasanya cukup itu sahaja untuk kali ini till then….High fiveOpen-mouthed smile

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...