Saturday, May 14, 2016

Putik buah limau purut....

Salam di pagi sabtu...sekadar untuk mengudate blog yang lama terbiar...mungkin tulisan yg agak memboringkan....tapi apa2 pun suka hati tuan tanah nak uploadkan apa....masih lagi pasal pokok limau purut...


daunnya segar dan menghijau setelah seminggu dua hujan turun membasahi bumi...

Friday, May 13, 2016

Sampai juga akhirnya..

assalamualaikum ....
Sampai juga akhirnya barang yang dibeli secara online ....walaupun lambat tapi berbaloilah juga dengan promosinya free shipping dan juga free mouse yang diberikan sekali dengan pembelian....inilah rupanya...
hari ini jumaat so selamat berhujung minggu pada whoever reading my post...enjoy the weekend 
till then .....bye


Monday, May 9, 2016

Limau purut dan bunganya.......

Assalamualaikum...
Update di hari sabtu ...sementara mood mengupdate ada...so cuba tengok arnugerah Illahi...

Thursday, May 5, 2016

1ST TRY DGN 11STREET.MY.....

Assalamualaikum....

UPDATE DI HARI KHAMIS...1ST TRY BELI ONLINE DI 11STREET.MY...ORDER HARI INI..AIR MOUSE..FREE SHIPPING DAN FREE MOUSE PAD...AGAK2NYA BILA BOLEH DAPAT...LETS SEE N WAIT...

OOPS... LUPA SEBENARNYA DA 2 KALI  DI 11 STREET NI..2 KALI HARI TU TOP UP CELCOM RM 10.00..DI 11STREET CUMA 9.50.00 JER...KIRA JIMATLAH $0.50 KAN....KIRA 1.00 JUGA JIMAT TOP UP KALAU 2 KALI 10.00 TUU..

BUKAN NAK PROMOTE 11STREET TU TAPI LEBIH SEKADAR NK BERKONGSI PENGALAMAN ....

BELIPUN BENDA YG MURAH JER...

TILL THEN..

BYE...

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...