Monday, August 27, 2012

Salam Aidilfitri 2012

From Me & Family…..

raya 2012

Gambar yang tak berapa nak ready…kira ala-ala free style gitu…ambikpun guna hp jer dan guna timer 5 sec tu…tak berapa nak posing…background lak dah diedit….versi orang baru nak belajau mengedit gambar….so kira nampak muka memasing kira jadi le…

nak gi kedai bergambar tak dan…maksudnya maleh nak membayar cina tukang ambik gambar tu…sekarang zaman IT…semua leh wat sendiri sooo tu le yang apa-apa sendiri wat…..

nak menyambung cerita di atas ke episod 2 tak de idea …malas le pulak….

till then

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...