Monday, January 27, 2014

Cuba jangan tak cuba…..

 

Assalamualaikum……

Salam di pagi Isnin…..its the end of the month of January 2014…see how fast the time fly off….sekadar nak berkongsi cerita…..yang tak seberapa ni…..

…da beberapa hari lampu tengah rumah terpadam…….tengok2 rasanya mentol da terbakar kot….dengan semangatnya belilah satu mentol @ bulb jenama Phi…ps tu.

….dengan gigihnya panjat kerusi siap letak 2 lapis….kes tak ada tangga punya pasal…..so tanggalkanlah lampu yang lama tu…letak kat bawah…masa membukanya punya lah senang…….siap da buka…sebelum ni pernah dengan jayanya buat benda yang sama….tu cuba sekali lagi buat kot-kot berjaya sebelum ini….

……ambik yang baru dan pasang yang hujung dulu…bunyi snap macam da masuk ke tempatnya…masukkan pulak kat sebelah satu lagi….sambil tu menggigil gak kaki tu duk berdiri atas kerusi tu……while the boys and girls….pegang kuat2 kerusi tu tau!!!!…….…bunyi mcm da masuk….tapi tak kena tptnya …….last2 tak terpasang lampu tu ……

…akhirnya kena panggil gak tukang yang bertauliah pasangkan balik…..

 

……..nak tau apa jawapannya……….

 

…starternya aje yang rosak……terbang duit RM 5.00 membayor beli starter dan upah……..laaaaaaa…….

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...