Friday, January 24, 2014

Aku orang kaya…

 

Open-mouthed smile……Waa…memasing hari ini jadi orang kaya jab….sebabnya  memasing dapat RM 100.00 tiap sorang…di sekolah pagi ini….ayahnya yang pergi ambik…..

….sampai rumah ni kan adalah yang merengek nak ajak ke bandar… rasanya banyak angan2 yang dipasang kat otak cara nak menghabiskan duit yang dapat tu……agak2 nak pau sikit kat diorang atau kita yang kena pau nanti!!!Winking smile

…..bukan nak kata…

 

Assalamualaikum di hari Jumaat….

…..sambungan kenyataan di atas ….sekadar nak luah rasa..

 

2013-12-01 17.58.22

….bukan nak cerita pasal tin kosong ni tapi adik beradik gan tin kosong adalah botol2 kaca …la konsep 3 R iaitu recycle, reuse, reduce yang pernah di war2kan semakin sepi dibawa angin dari Negeri China sekarang laa ni…. da lama tak dengar khabar beritanya…patutlah botol2 kaca yang dikumpulkan kat rumah da lama tak laku…..nak jual kat orang kumpul barang lama tu pun siap dia reject awal-awal lagi…...kalau tin2 diatas tu hendaklah diaorang…agak2nya napalah diaorang dah tak lagi botol kaca lagi ??? Tu lah sikap kita di sini berbanding dengan negara luar atau yg dah maju…..

….cakap sahaja berdegar2 pada awalnya……the end result…????

 

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...