Monday, August 25, 2014

Lebih sudu dari kuah !!!!

 

Bebelan hari Isnin…..tajuk lebih sudu dari kuah….zaman IT ni banyak lagi kerenah birokrasi yang perlu di ada2kan……semata2 nak menunjukkan kekuasaan yang ada kat tangan…..namanya aje nak mengurangkan karenah dalam  perkhidmatan awam tapi sebaliknya yang berlaku…..Steaming mad

Friday, August 15, 2014

Perlu ke terlalu rigid !!!…

 

Persoalan yang sering ditempuhi dalam menjalankan apa jua …..samada peraturan mahupun undang ciptaan manusia…..ia hanya menyebabkan terlalu banyaknya berlaku birokrasi dan hanya membuang masa…..jika hanya menyentuh sesuatu benda ciptaan manusia yang hanya perlu kebijaksanaan dan budibicara rasanya ke’rigid’an boleh diubah dan dikurangkan……..kecuali undang2 Allah SWT…..yang tak boleh dipertikai dan diubah…

Thursday, August 14, 2014

Kebuntuan melanda…

 

Assalamualaikum….

 

Inilah akibatnya kalau dah buntu tak tahu apa yang hendak ditulis …idea datang masa time2 tengah drive…tiba je depan mengadap pc pegang je keyboard idea yang tadi ada dah pun terbang ikut tingkap kereta melayang ikut angin……

 

no_idea1.jpg_480_480_0_64000_0_1_0

tapi apa2pun just layan ajelah gambar-gambar ni….

2013-01-04 22.27.25

aksi si meow yang buat-buat tido…atau tidur ala2 manja dengan tuannya…..

2014-04-20 11.29.02

 

 

2014-07-07 18.48.50

2014-07-07 18.49.14-1

till then…..memandangkan ini bukan kpi untuk dihantar kemana-mana so suka hati tuan punya nak tulis apa2pun….

Saturday, August 9, 2014

Nak tukar atau idak....



Simkad altel...yang baru beli semalam dengan kawan siap dengan top upnya sekali ....simkad rm7.00 dan top up rm 5.00...
Dalam dilema gak...sebab baru guna simkad yg baru sahaja ditukar a few month back.....nak tukar atau tidak...tapi apa2 pun kena study gak apa kemampuannya...😩📶 adakah kelajuan internet laju dan penting kos untuk menggunakannya...$$$ lebih mahal atau tidak...

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 5, 2014

Selfie raya…..

 

Assalamualaikum…

2nd day of working…mood still hanging in the air…..but whatever it is…selfie dihari raya…

 

 

2014-07-28 10.58.30

Selfie dua beradik di pagi raya….

2014-07-29 20.44.38

…..bermain bunga api …itu yang mampu kanak-kanak pada masa ini dapat bermain jika dibandingkan dengan zaman mak pak diaorang …main macam-macam jenis mercun yang senang boleh dibeli pada masa itu…mercun ayam, mercun roket dan lain-lain lagi…zaman 80an…masa tu tak ada pulak dengar kanak-kanak jadi mangsa mercun buatan sendiri…..

2014-07-28 10.56.19

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014

Popular Posts

perkataan lama baru untuk hari ini...

telokup - rosak tidak boleh digunakan lagi
gulai - masakan; lauk (or dishes) yang dimasak hari ini
tanak - masak atau memasak nasi;
reti - faham akan maksud; tahu mengenai sesuatu (understand)
tak menuras - maksudnya tidak faham @ tidak tahu; contoh ayat; Kau ni tak menuras langsung.......nak buat kerja..
layang - selalu digunakan untuk layang-layang (sejenis permainan kanak-kanak) tapi untuk orang dewasa layang bawa maksud menghiris bawang kecil nipis-nipis...